Care este diferenta intre vapori si fum?

Aprinzand o tigara, vei produce fum, in timp ce vaporizand un e-liquid vei produce vapori (aerosol). Inafara de similaritatea vizuala, fumul si vaporii nu au nimic in comun. Sunt compozitii foarte diferite si se comporta in moduri distincte.
Acestea sunt diferentele pe scurt:

 

Related image

Compozitia:
Cand vine vorba de e-liquid si tabac, singurul lucru pe care il au in comun este nicotina. Fumul din tabac contine mii de chimicale, 70 dintre acestea sunt dovedite cancerigene, iar multe altele sunt nesanatoase pentru a fi inhalate.
Chiar daca vaperii nu produc vapori de apa, vaporii de e-liquid sunt compusi din gilcerina vegetala, propilen glicol, nicotina si arome similare celor alimentare. Cu exceptia nicotinei, orice este inclus in e-liquid este sigur pentru ingestie, conform CDC. Efecte benefice afara de cele ale satisfacerii necesarului de nicotina n-au fost descoperite, insa nici riscuri. Stiinta inca evolueaza din aceasta perspectiva.

 

Image result for cigarette smell

Mirosul:
Mirosul fumului ramane in incaperi pentru un timp indeungat, spre deosebire de vapori. Este posibil ca fumatorii sa nu il sesizeze atat de usor, dar vaperii si persoanele nefumatoare pot reucnoaste mirosul intr-o incapere inchisa chiar si dupa cateva ore de cand s-a fumat inauntru.
Vaporii, spre deosebire, sunt mai densi si se disipa mai greu, dar mirosul va fi mult mai placut si va disparea mult mai repede.

 

Image result for cigarette yellow walls

Reziduuri:
Fumatul intr-o camera va pata draperiile, peretii si mobila. Unul dintre vinovatii din spatele acestui lucru este gudronul, amestecul de rasinoase toxice care face fumatul mortal. De asemenea, gudronul este recunoscut pentru a pata orice suprafata cu care intra in contact. Substante secundare, precum monoxidul de carbon, care prin combustie si impreuna cu gudronul vor da peretilor acea nuanta galben murdara.

 

Related image

Temperatura:
Temperatura unei tigari aprinse este de 600 grade Celsius, crescand pana la 900 grade Celsius atunci cand este tras un puff. In timp ce fumul ajunge la temperatura camerei pana este inhalat si exalat, cu cat tigara devine mai mica, aceasta temperatura ajunge sa creasca, plamanul fiind obligat la adaptarea cu niste temperaturi uriase.
Device-urile electronice in schimb, vaporizeaza e-liquid-ul la o temperatura mult mai mica. (de obicei nu mai mult de 200 C sau 482 F). Ca efect, vaporii exalati sunt mult mai racorosi, venind la o temperatura mai scazuta decat cea a temperaturii incaperii.
Incearca sa exalezi pe mana ta si vei vedea singur.

 

Daca aceste argumente au reusit sa te convinga, te asteptam prin SHOP-ul nostru:
www.vapersparadise.ro/shop