Mereu auzim intrebarea: “Care este  lichidul potrivit pentru dispozitivul meu?” si cel mai des raspundem in acelasi mod: “Ei bine…Depinde.”

Sa nu ma intelegeti gresit – lucram din greu pentru a oferi cititorilor informatia potrivita. Dar cand vine vorba de potrivirea lichidului cu dispozitivul sunt mult prea multe variabile de luat in calcul si mult mai multe preferinte de luat in considerare pentru orice solutie etichetata ca fiind una “corecta”.

Acestea fiind spuse, vom incerca sa iti oferim informatia de care ai nevoie pentru a alege lichidul care sa iti maximizeze placerea de a vapa. Daca vrei sa afli care este cel mai bun lichid pentru a satisface si atomizorul, dar si nevoile tale, sa incepem.

 

Deci ce vreau mai exact de la vaping?

Pentru construirea unui setup ideal de vaping este precum cumpararea unei masini, decizia de a alege un kit de vaping tine de modul cum planifici tu sa il folosesti. De exemplu, nu este un secret ca sunt o multime de diferente intre Kia si Bentley, cu toate ca ambele sunt capabile sa te duca in vacanta la Brasov.

Ei bine, acelasi lucru se aplica si vapingului. Raportandu-ne direct la essential, toate dispozitivele de vapat, indifferent de dimensiuni sau forma, implica un element de incalzire, un atomizer si un lichid care va fi vaporizat. De la tigarile electronice sub forma unui creion si pana la modurile cu 4 baterii, toate acestea folosesc acelasi principiu. Diferenta apare cand vine vorba de experienta pe care vrei sa o obtii.

Pentru noii vaperi care au renuntat la fumat, pentru cei care probabil inca gasesc o placer in a fuma tigari, cel mai probabil nu este nevoie de un atomizer cu 12 rezistente sau lichid gros compus 100% din glicerina vegetala (VG) .

In schimb, cei care vor sa faca vapori masivi si doar putina nicotina nu vor dori un dispozitiv cu o singura rezistenta sau un lichid ce sa contina preponderant propilen glycol (PG). Este tot vaping, dar rezultatele nu vor fi satisfacatoare. Sa mergem mai in profunzime.

 

 

Pentru inceput, partea de hardware

 

In principiu sunt 2 tipuri de atomizoare.

 

Atomizoarele MTL:

  • concepute pentru o experienta mai apropiata de cea a fumatului
  • folosesc preponderent rezistente fabricate industrial
  • au de obicei un flux mai putin de aer si de lichid
  • performeaza mai bine cu lichide mai subtiri bazate pe mai mult PG
  • in general sunt mai potrivite pentru a folosi mai multa nicotina decat celelalte tipuri de atomizoare

 

 

Atomizoarele sub-ohmice:

  • capabile de a folosi rezistente mai mici de 1.0 ohmi
  • de obicei au un flux mai mare de aer si lichid
  • au totodata un flux de aer ajustabil, de la semi restrictive la un flux larg deschis
  • create pentru a fi inhalate direct in plamani si pentru vapori copiosi
  • necesita mai multa putere si consuma mai mult lichid

 

 

Acum despre lichid:

Daca alegerea atomizorului este precum alegerea unei masini, atunci putem considera lichidul ca fiind benzina. Intr-un motor, performante mai “agresive” implica mai multa caldura care in schimb necesita o vascozitate mai mare a lichidului. Daca ai nevoie de o performanta care sa te ajute sa te descurci in oras, nevoile pot fi mai restranse si un lichid mai vascos poate “infunda” sistemul interior al dispozitivului.

 

MTL (mouth to lung) vaping este de obicei placut la temperature mai mici, asadar atomizoarele MTL nu au nevoie de un flux mare de lichid pentru a mentine rezistenta saturate. Prin urmare, utilizarea unor lichide mai subtiri compuse din 50% PG sau mai mult le ajuta in a furniza  acea senzatie pe gat specifica fumatului si totodata o aroma placuta.

 

Tehnic vorbind, lichide cu mai mult VG pot fi folosite pe atomizoare MTL (tehnic si eu as putea participa la “Vocea Romaniei”, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa fac asta  😀 ). Cu cat lichidul este mai dens si cu cat deschiderea pentru lichid si aer est emai mare, cu atat vaporii devin mai “seriosi”.

 

Compromisul? Un consum mai mare de lichid.

Concluzia

In cele din urma, daca setup-ul tau iti ofera placerea de a vapa atunci ai gasit punctul de echilibru. Da, chiar daca unii te pot considera “nebun” pentru acel mod de a vapa.

 

In cele din urma, vapatul este mereu despre PREFERINTE. Intr-o lume a vapingului care se extinde tot mai mult, sunt foarte putine lucruri care ar mai putea fi considerate “corecte” sau “gresite”, pana vorbim de ce iti place tie in mod personal.

 

Dar totusi sunt si atomizoare/lichide care pur si simplu lucreaza mai bine impreuna, favorizand totodata si echipamentul de care dispui, maximizand aroma si placerea pe care o obtii de la lichidul tau.

 

In speranta ca acum poti discerne intre ce lichide/atomizoare sa alegi, te invitam sa tragi o privire peste produsele noastre.

 

Click aici